UpdateVerkooporderPickBonGepakt

Beschikbaar vanaf iMUIS / iMUIS online versie 4.4.1e of hoger

Bij een verkooporder kunnen meerdere pickbonnen in omloop zijn. Bijvoorbeeld omdat er  een pickbon is gegenereerd (CreateVerkooporderPickbon) in magazijn 1 en de andere in magazijn 2.
Met deze functie kunt u bij een specifieke verkooporder een specifieke pickbon in 1x als volledig gepakt melden. Het per regel invoeren van het aantal dat is gepakt is dan niet meer noodzakelijk, maar mag uiteraard wel.

Als niet alles is gepakt, omdat de voorraad in het magazijn niet aansluit met de voorraad in iMUIS. Bijvoorbeeld iMUIS heeft er drie op voorraad, maar bij het pakken uit de magazijnstelling valt er eentje kapot. In dat geval kunnen er dus maximaal twee worden geleverd. Hiervoor moet de pakbon worden aangepast.
Omdat er meerdere pickbonnen van één verkooporderregel aanwezig (kunnen) zijn. Gaat dit niet via UpdateVerkooporderRegel maar via de UpdateStamRecord functie en de tabel ORDLOC (Orderlocaties oa. bij pickbon)

UpdateVerkooporderPickBonGepakt(ByVal PartnerKey As String, ByVal Omgevingscode As String, ByVal SessionId As String, ByVal Selectie As DataSet, ByRef foutmelding As String) As Boolean

SOAP request:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<soap12:Envelope xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:soap12="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope">
 <soap12:Body>
  <UpdateVerkooporderPickbonGepakt xmlns="https://cloudswitch.imuisonline.com/">
   <PartnerKey>string</PartnerKey>
   <Omgevingscode>string</Omgevingscode>
   <SessionId>string</SessionId>
   <Selectie>string</Selectie>
   <Foutmelding>string</Foutmelding>
  </UpdateVerkooporderPickbonGepakt>
 </soap12:Body>
</soap12:Envelope>

Informatie over de request tag <UpdateVerkooporderPickBonGepakt></UpdateVerkooporderPickBonGepakt>.  Pickbon volledig gepakt.

Alle velden van de selectie moeten worden gevuld.

<NewDataSet>
<SELECTION>
<ORDERNR>Vanaf verkoopordernummer</ORDERNR>
<PICKBONNR>T/m verkoopordernummer</PICKBONNR>
</NewDataSet>

SOAP response:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<soap12:Envelope xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:soap12="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope">
 <soap12:Body>
  <UpdateVerkooporderPickbonGepaktResponse xmlns="https://cloudswitch.imuisonline.com/">
   <UpdateVerkooporderPickbonGepaktResult>true</UpdateVerkooporderPickbonGepaktResult>
   <Foutmelding></Foutmelding>
  </UpdateVerkooporderPickbonGepaktResponse>
 </soap12:Body>
</soap12:Envelope>

In dit voorbeeld zijn de pickbon volledig gepakt, maar nog niet gereedgemeld. Het is dus nog mogelijk om eventuele wijzigingen op de pickbon aan te brengen.